Rechtbank Lelystad
Rechtbank Lelystad ©maartenheijenk.nl

Rijverbod en werkstraf voor bestuurder die op terugweg van Lowlands gezin aanreed

112

BIDDINGHUIZEN - Op het moment dat de editie 2018 van Lowlands begint, heeft de meervoudige kamer van de rechtbank in Lelystad uitspraak gedaan in een zaak rond Lowlands 2016. Een man uit Rotterdam, die onder invloed van drugs (amfetamine en/of GHB) een tegenligger aanreed, kreeg 100 uur werkstraf en een rijverbod van zes maanden.

Twee jaar geleden kwam de Rotterdammer op de terugreis van Lowlands op de Harderbosweg bij Biddinghuizen op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer terecht, terwijl daar volgens getuigen geen reden voor was. Het leidde tot een frontale botsing met een tegemoetkomende auto met caravan.

Twee kinderen

Drie van de vier inzittenden van de tegemoetkomende personenauto, waaronder twee kinderen, zijn bij de aanrijding zwaar gewond geraakt. „Bijna twee jaar na het ongeval kampt het gezin nog steeds met de gevolgen ervan, zowel psychisch als lichamelijk”, aldus de rechtbank.

De bestuurder van de auto die achter verdachte reed heeft verklaard dat het erop leek alsof verdachte in slaap viel. Zelf kon de verdachte geen verklaring geven waarom hij op de andere weghelft terecht kwam.

Medeleven betuigd

De veroorzaker van de aanrijding liep ook zelf letsel op. Bovendien verwacht zijn advocaat een forse schadeclaim vanuit de verzekeraar, waar hij vermoedelijk zijn leven lang aan vastzit om dit af te betalen. Hij heeft vrij snel na het ongeval contact gezocht met het gezin en zijn medeleven betuigd.

Abonneer gratis

op de digitale krant