Elf aanhoudingen op Lowlands: 7x drugs, 1x diefstal, 3x over het hek klimmen

112

BIDDINGHUIZEN - Er zijn dit weekeinde door de politie elf mensen aangehouden op Lowlands. „Drie van hen waren onbevoegd op het festivalterrein na over het hek te zijn geklommen”, aldus de veiligheidsdiensten en de gemeente Dronten, „De acht overige zaken betrof de diefstal van een tas met fotocamera en zeven drugsgerelateerde feiten.”

De veiligheidsdiensten en de gemeente zeggen in een gezamenlijk persbericht dat ze tevreden terugkijken op het festival: „Tijdens heel Lowlands waren er geen meldingen van verstoringen van de openbare orde.”

Geslaagd evenement

Burgemeester Aat de Jonge: „Als je dat wegzet tegen het gegeven dat de gemeente er een complete stad bij heeft gedurende vijf dagen, dan kunnen we spreken van een bijzonder goed geslaagd evenement.”

De mensen die over het hek waren geklommen krijgen een boete. De acht andere zaken zijn beoordeeld door het Openbaar Ministerie. „De verdachte van de diefstal heeft een werkstraf van 40 uur gekregen; de fotocamera is terug bij de rechtmatige eigenares."

„De zeven drugsgerelateerde feiten zijn afgedaan met een strafbeschikking of een dagvaarding. Eén zaak is geseponeerd en één is overgedragen aan een ander parket”, aldus het persbericht.

File op donderdag

„Afgelopen donderdag was er file in het verkeer richting het festivalterrein door een onverwachte vroege piek in de toestroom van bezoekers. Door maatregelen van de organisatie in samenspraak met de politie door het versneld toelaten van auto’s op de parkeerterreinen loste dit zich uiteindelijk weer op.”

Volgens het persbericht zijn er geen overtredingen van de geluidsnormen gemeten. „Zondagavond tussen elf en twee uur zijn ongeveer 18.000 bezoekers vertrokken zonder verdere incidenten.”

Organisatie Lowlands

Zelf meldt de organisatie van Lowlands over het verloop van het festival: „Lowlanders bedankt! Zonder jullie good vibes zou het polderparadijs niet zijn wat het is. Want wat waren het weer drie prachtige dagen vol nieuwe herinneringen, fantastiche ervaringen en oude en nieuwe vrienden."