Politie op het Meerpaalplein
Politie op het Meerpaalplein ©maartenheijenk.nl

Dronten legt flinke claim op uitbreiding politie: Graag vier extra agenten

112

DRONTEN - De gemeente Dronten vindt dat er relatief veel extra politieagenten naar Dronten moeten. Burgemeester Aat de Jonge heeft in een brief gevraagd om voor de komende vier jaar vier fte’s aan Dronten toe te wijzen.

Waarom legt de burgemeester zo'n grote claim op de uitbreiding van de politie? Hij motiveert dat met een aantal specifieke situaties in zijn gemeente: de aanwezigheid van een asielzoekerscentrum, grote festivals als Defqon en Lowlands, duizend arbeidsmigranten, honderden recreatiewoningen en de geplande groei van de gemeente.

Meer geld naar politie

In het kabinet is afgesproken dat er meer geld naar de politie gaat. Over heel Nederland krijgt de politie er 1.111 fte’s bij. In de regio moet worden afgesproken waar die extra agenten precies naartoe gaan.

Dronten maakt samen met de gemeenten Noordoostpolder en Urk onderdeel uit van het politie-basisteam DNU. Het is de burgemeester van Dronten nog niet gelukt om met zijn collega’s van de andere kant van de Ketelbrug tot een akkoord te komen. Daarom heeft hij middels een brief een voorschot genomen op de discussie over de verdeling van de extra fte’s.

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden