Afbeelding
screenshot Facebook

Publicatie bewakingsbeelden van pyromaan levert alleen twee aanbiedingen van beunhazen op

112

DRONTEN - Raymond Dezentjé uit Dronten zette vorige week beweakingsbeelden online, waarop te zien is dat een jongeman zijn auto in de hens probeert te steken. Het filmpje werd ongelofelijk vaak bekeken en gedeeld, maar concreet het heeft nog niets opgeleverd: „Alleen twee autospuiters die de motorkap wel zwart wilden overspuiten.”

Het was niet de reactie waarop het slachtoffer had gehoopt. Van de politie hoort hij inmiddels wel berichten dat zij misschien iemand op het spoor zijn, maar de politie is heel voorzichtig met het verstrekken van informatie.

Duizend euro schade

De bewakingsbeelden zijn van donderdagavond 3 januari, rond de klok van acht uur. Aan de Peel in Dronten probeert een jongen brand te stichten. „Hij heeft meerdere keren een vol pakje sterretjes op de motorkap van mijn auto gelegd en aangestoken”, schreef Dezentjé, „Hij is er al met al wel 10 minuten mee bezig geweest.” Het leverde het slachtoffer duizend euro schade op: „En ik ben niet verzekerd voor vandalisme.”

Dezentjé heeft het filmpje online gezet na overleg met de politie: „Omdat ik het onderzoek niet in de weg wou lopen.” Hij plaatste het op Facebook en in een poging om ook de jeugd te bereiken, zette zijn dochter het op Instagram.

Laffe streek

„We hebben veel reacties gehad als: het lijkt wel die. Of: misschien is hij het. Maar daar heb je niet zoveel aan”, zegt echtgenote Gerriët Dezentjé, „Op zich waren de reacties wel hartverwarmend. Iedereen die je spreekt vindt het een hele laffe streek. Wat dat betreft voel je je wel gesteund: heel veel mensen leven mee en proberen mee te denken. Mensen doen er op hun manier alles aan om ‘m te pakken te krijgen.”

„Je wordt op straat opeens aangesproken door mensen die je helemaal niet kent. Die hebben het op Facebook gezien en vragen: weten jullie al wat meer? Er is dus belangstelling genoeg, het gaat het hele dorp rond.” Er ontbreekt dus nog maar één ding: de gouden tip.