De brand bij EuroParcs.
De brand bij EuroParcs. Brandweer Elbur

Brandweer Elburg blust brand in Biddinghuizen: „Burger zo snel mogelijk helpen”

112

BIDDINGHUIZEN - De brandweer uit Elburg heeft de afgelopen nacht een brand bij vakantiepark EuroParcs aan de Spijkweg in Biddinghuizen geblust. Het ging in eerste instantie om de melding van een autobrand, maar ter plekke bleek het om een chalet te gaan.

Woordvoerder Arjan Venema van de Brandweer Flevoland legt uit dat het helemaal volgens afspraak is, dat de brandweer van de overkant van het Veluwemeer is uitgerukt: „Want het belangrijkste is, dat we de burger zo snel mogelijk helpen.”

Komend vanaf de Elburgerbrug is EuroParcs de eerste camping aan de Spijkweg. Deze ligt op 8 kilometer van de brandweerkazerne in Elburg en op 12 kilometer vanaf Biddinghuizen. Voor dergelijke situaties heeft de brandweer in Flevoland een regeling getroffen met omliggende korpsen.

Zo snel mogelijk

Arjan Venema: „Die afspraken zorgen ervoor dat de burger in geval van nood zo snel mogelijk geholpen wordt. Daardoor is bij het incident van gisteren niet Biddinghuizen gealarmeerd door de meldkamer, maar de collega’s uit Elburg.”

De brandweer uit Elburg heeft het brandweerkorps van Oldebroek (op 11 kilometer van EuroParcs) ingeschakeld voor extra water. Was het niet logischer om daarvoor Biddinghuizen op te roepen? „Wat daar de reden van is geweest, dat durf ik niet te zeggen. Dat zit’m ongetwijfeld in de interne processen bij Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland”, aldus Venema.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden