VIDEO | Keurslager zet beelden inbrekers online: „Ze moeten van onze spullen afblijven”

112

DRONTEN - Bij Keurslagerij Klaver in winkelcentrum Suydersee in Dronten is, sinds Klaas de Wal eigenaar is, nog nooit ingebroken. Bij zijn tweede winkel in De Kempenaar in Lelystad was hij gisterochtend voor ’t eerst slachtoffer van een inbraak. De keurslager is zó boos, dat hij zonder overleg met de politie de beelden van de beveiligingscamera online heeft gezet.

„Het zijn hufters, ze moeten van onze spullen afblijven”, briest echtgenote Wendy de Wal, „Ik heb er een onderbuikgevoel bij. Het is gewoon heel vervelend dat ze bij je binnenkomen, dat wìl je niet."

„Ook voor het personeel is het geen veilig idee. De vrouwelijke slager heeft het ontdekt. De deur stond half open. En ja… dan moet je naar binnen.”

Regelrecht naar de kluis

De inbraak vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. De voordeur werd geforceerd met een koevoet. „Ze zijn direct naar de kluis gelopen en hebben de kluis leeggehaald”, aldus de slager, „Volgens ons was het echt een gerichte actie. Ze liepen regelrecht naar de kluis. In principe kunnen het dus bekenden zijn geweest.”

Een vermoeden wie de daders zijn, heeft het echtpaar De Wal nog niet: „Maar uit de beelden krijg je in ieder geval de indruk dat het jongeren zijn. Tuig is het!”

Duizenden euro's

De inbrekers zijn via de achterdeur weer naar buiten gegaan. De buit bedraagt volgens de slager enkele duizenden euro’s. Een klein lichtpuntje ziet Klaas de Wal nog wel: „Ik ben blij dat er verder niemand in de zaak was op dat moment.”

De beelden heeft hij zondagochtend online gezet, zonder overleg met de politie. „Uit boosheid. Ze zitten aan mijn spullen en Klaas zei: ik zet het gewoon op Facebook”, aldus Wendy, „En morgen krijgen we nog meer beelden.”

DeDrontenaar.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant