Vernielingen kerstverlichting
Vernielingen kerstverlichting Facebook Winkeliersvereniging Swifterbant

Winkeliers Swifterbant doen aangifte van vernieling kerstverlichting: ,,Jammer!”

112

SWIFTERBANT - Er zijn vernielingen aangericht aan de kerstverlichting in het winkelcentrum in Swifterbant. De getroffen winkeliers hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

,,Toch erg jammer dat er spullen van een ander stuk worden gemaakt”, schrijft de winkeliersvereniging op Facebook. Er zijn de laatste tijd vaker vernielingen in Swifterbant, maar volgens woordvoerder Michiel Tietema valt het in het winkelcentrum op zich nog wel mee: ,,En laten we hopen dat dit een incident is. In de rest van het dorp is het een tijdje stil geweest. Nu steekt het de kop weer op: jammer!”

Verschillende meldingen

Over de vernielingen in de nacht van zaterdag op zondag zegt een woordvoerster van de politie dat er verschillende meldingen zijn gedaan. De politie is zaterdag ook naar Swifterbant gegaan. Volgens een ooggetuige gebeurde dat met sirene aan. Hij vermoedt dat daardoor de daders op de vlucht zijn geslagen.

Bij de vorige golf van vandalisme in het dorp meldde de politie dat de mogelijke daders ‘in beeld’ waren. Deze keer is dat niet het geval: ,,Wij weten niet wie voor deze vernielingen verantwoordelijk zijn.”