Hondenpoep
Hondenpoep ©maartenheijenk.nl

Burgemeester: Er is 10 jaar weinig gebeurd en daarom heeft Dronten 3x zoveel Boa’s nodig

112

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft op dit moment twee Boa’s. Volgens burgemeester Jean Paul Gebben moeten dat er eigenlijk 6,5 zijn. Hij laat hierover nog een analyse uitvoeren, maar stelt de gemeenteraad nu alvast op de hoogte.

Boa’s zijn buitengewoon opsporingsambtenaren. Volgens de burgemeester zijn ze echter méér dan dat: „De Boa is zichtbaar aanwezig in de openbare ruimte en is laagdrempelig aanspreekbaar voor de burgers en ondernemers.”

Gebben wijst erop dat er een landelijke norm is van één Boa op 9.000 inwoners. De gemeente Dronten zou dan uitkomen op 4,5. De burgemeester constateert echter dat er in Dronten de laatste tien jaar weinig gebeurd is en dat de gemeente een enorme grondoppervlakte heeft. Daarom komt hij uit op 6,5 Boa’s.

Surveilleren

Gebben vindt dat deze ambtenaren zich moeten gaan bezighouden met surveilleren en klachtenbehandeling. Daarnaast ziet hij voor hen een taak als het gaat om onder andere drugscriminaliteit, verwarde personen, huisvestingsoverlast, illegale kamerverhuur, dierenoverlast en -welzijn, de verharding van de maatschappij, ergernissen en overlast door bijvoorbeeld hondenpoep.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden