De auto van de Drontenaar.
De auto van de Drontenaar. politie

Dronken automobilist uit Dronten verstopt zich na aanrijding in de bosjes; ook geen rijbewijs

112

LELYSTAD - Een 41-jarige automobilist uit Dronten is in de nacht van zaterdag op zondag in Lelystad aangehouden met bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam. Bovendien was zijn rijbewijs al in 2016 ongeldig verklaard.

De politie Lelystad kreeg de mededeling dat er een zwaar beschadigde auto over de Larserdreef slingerde. Er werd vermoed dat de bestuurder dronken was en mogelijk een ongeval had gehad.

Politiehond

Uiteindelijk werd de auto teruggevonden in de wijk Schouw, maar de bestuurder was nergens te bekennen. De politie had in de tussentijd een hond met begeleider opgeroepen: ,,Het blaffen van de hond en de waarschuwing dat de hond zou gaan zoeken bleek voldoende motivatie om een verstopplek in wat gemeentegroen op te geven en naar ons toe te komen.”

,,Uit de manier van lopen bleek al snel dat deze man, een 41-jarige Drontenaar, wat te diep in het glaasje had gekeken”, aldus de politie. Op het politiebureau bleek dat hij inderdaad te veel had gedronken en ook geen rijbewijs had. De oorzaak van de schade aan de auto wordt nog onderzocht.