Politiebureau Dronten
Politiebureau Dronten ©maartenheijenk.nl

Helft van de Drontenaren constateert of vermoedt drugsgerelateerde criminaliteit

112

DRONTEN - Bijna de helft van de inwoners van de gemeente Dronten (48%) heeft wel eens drugsgerelateerde criminele activiteiten gesignaleerd of op z’n minst vermoedens van criminele drugsactiviteiten gehad.

De gemeente trekt deze conclusie uit een enquête naar ondermijning. De vragenlijst is door 330 inwoners ingevoerd en volgens de onderzoekers is het een betrouwbaar onderzoek.

Overlast

Meer dan de helft van de inwoners ondervindt niet veel overlast van criminele activiteiten in de eigen buurt. 16% van de deelnemers geeft aan wèl overlast te ondervinden van crimineel gedrag.

Een groot deel van de deelnemers geeft aan zich nooit onveilig te voelen in de eigen buurt. 19% van de deelnemers voelt zich soms onveilig en 3% voelt zich vaak onveilig in de eigen buurt.

Drugs

71% van de inwoners zegt dat ze in actie komen als ze het vermoeden hebben dat buren bezig zijn met drugsgerelateerde criminele activiteiten. Als het verderop gebeurt, is de bereidheid om wat te doen minder.

Wel vindt ruim tweederde van de inwoners het belangrijk om anoniem te blijven wanneer ze een melding doen van drugsgerelateerde criminele activiteiten.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden