Afbeelding
Supertank

Daders vandalisme blijven weg, Supertank naar politie: „Wij laten het er niet bij zitten”

112

DRONTEN - De firma Supertank heeft dinsdag foto’s online gezet van twee jongens, die de brandblussers bij twee tankstations in Dronten leegspoten. De daders hebben zich niet gemeld bij het bedrijf en dus heeft Supertank inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Supertank zag op de beelden van de bewakingscamera's dat twee jongens zondagochtend rond half drie in de weer waren aan De Noord en twintig minuten later aan Het Gein in Dronten-west. Het duo werd opgeroepen om zich vóór vrijdag te melden: „Wacht niet te lang, want we hebben nog ander beeldmateriaal.”

Aanwijzingen

De oproep werd door het tweetal genegeerd. Directeur Lambert van Ommen vertelt dat het Facebook-bericht wel heeft geleid tot een aantal aanwijzingen van ooggetuigen: „Maar daar kan ik op dit moment nog niks over vertellen, dat zou in ons nadeel kunnen werken. Wij laten het er in ieder geval niet bij zitten.”

Over de reden om de foto’s online te zetten, zegt Van Ommen: „Je kunt zoiets toch niet over je heen laten gaan? Het zijn toch onze eigendommen?” Hij stelt dat de gevolgschade wel meevalt: „Maar het is van de gekke dat midden in de nacht dit soort dingen kan gebeuren.”