Afbeelding
Facebook Optisport Zwembad De Abelen

Voor de zoveelste keer vernielingen bij De Abelen: „En we zijn nog niet eens open"

112

SWIFTERBANT - Exploitant Optisport meldt opnieuw vernielingen bij het openluchtzwembad in Swifterbant: „Helaas weer ongewenst bezoek gehad in De Abelen: alle parasols, die net helemaal schoongeboend waren, kapotgesneden en brandjes gestookt.”

Het zwembad is zeer regelmatig slachtoffer van vandalisme. Het afgelopen weekeinde werd er nog een hek opengeknipt en werden er aan de bebouwing vernielingen gepleegd.

Nog niet eens open

„Het is dit seizoen alweer de tweede keer en we zijn nog niet eens open”, verzucht locatiemanager Karin Meijnders van Optisport, „Deze keer zijn het parasols. Die dingen kun je weggooien. Het is alleen maar vernieling, niemand heeft er wat aan.”

Optisport doet steeds trouw aangifte bij de politie. Meijnders zegt er geen idee van te hebben wie de daders zijn: „Daarom geven we er elke keer maar bekendheid aan, zodat iedereen het weet en een beetje oplet.” Ze weet dat in ieder geval de buurt de zaak zoveel mogelijk in de gaten houdt. Daarnaast overweegt Optisport serieus om over te gaan tot camerabewaking.

Volgens Karin Meijnders doet het probleem zich momenteel alleen voor in Swifterbant en niet bij de Optisport-locaties in Dronten en Biddinghuizen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden