Afbeelding
Provincie Flevoland

Aannemer Schagen Infra kan schade aan fietspad Dronterweg op niemand verhalen

112

DRONTEN - „Wat ik er van vind? Drie letters, het begint met een k en het eindigt met een t.” Bert van Goor van de firma Schagen Infra lacht als een boer met kiespijn, als zijn mening wordt gevraagd over de vernieling van het fietspad langs de Dronterweg.

Eind vorig jaar heeft Schagen het fietspad vernieuwd. Voordat het beton was opgedroogd, werd het vernield. Over een lengte van 250 meter stonden er fiets- en voetstapsporen in het beton.

Alhoewel het oorspronkelijk de bedoeling was om komende dinsdag te beginnen met het herstel, zijn deze werkzaamheden inmiddels van start gegaan. Van Goor schat de kosten op 40- à 45.000 euro: „En we kunnen het nergens verhalen.”

Aangifte gedaan

Regioleider Bert van Goor, die opereert vanuit de vestiging van Schagen Infra in Swifterbant, vertelt dat er indertijd meteen aangifte is gedaan: „Maar ik heb sindsdien niets meer van de politie gehoord, dus ga er maar van uit dat ze de daders niet te pakken hebben gekregen.”

De aannemer kan ook geen claim indienen bij de verzekering: „Daar hebben we naar gekeken, maar dan moet de schade zó groot zijn, daar komen we niet aan.”

„Het is hartstikke jammer dat dit gebeurd is”, legt Van Goor uit, „Het is niet alleen vervelend voor ons, maar voor iedereen: ook voor de opdrachtgever en de mensen die dagelijks tussen Lelystad en Dronten fietsen, alhoewel dat er nu door de corona wat minder zijn dan gewoonlijk.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden