Politiechef Tom Nauta
Politiechef Tom Nauta

Politie ziet wel toenemende spanning, geen stijging cijfers huiselijk geweld

112

DRONTEN – De politie in Dronten ziet in deze coronatijd nog geen stijging van het aantal meldingen van huiselijk geweld. De nieuwe teamchef van onder andere Dronten, Tom Nauta, hoort wel van zijn agenten dat de spanning voor sommigen oploopt.

„In de cijfers zien we nog geen stijging van het aantal meldingen. Ik hoor wel van wijkagenten dat het hier en daar lastig wordt. Hoe langer dit duurt hoe meer spanningen er zijn, dat merken zij. Maar, zoals gezegd, in de cijfers zien we nog geen stijging.”

Groepsvorming

De inwoners van Dronten houden zich goed aan de coronamaatregels, merkt de kersverse teamchef van de politie in Dronten, Noordoostpolder en Urk. „Soms is er een neiging tot groepsvorming. Meestal is een waarschuwing dan genoeg. Gebeurt het later nog een keer dan volgt een bekeuring. Dat is slechts enkele keren voorgekomen.”

Hij merkt dat Drontenaren beseffen waar de regels voor dienen. „We krijgen tips als er sprake is van groepsvorming. Mensen weten waarvoor we dit moeten doen, dat het om onze gezondheid gaat.”

Boetes

Door de maatregels zijn de werkzaamheden van de politie verschoven. „Er is nog steeds criminaliteit, er zijn nog steeds woninginbraken, maar het is wel minder. Ons werk richt zich nu meer op het handhaven van de coronaregels. We zijn er niet om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. We doen ons werk met het doel van de regels voor ogen. De volksgezondheid staat voorop.”