Minister Ferd Grapperhaus
Minister Ferd Grapperhaus nia_palli

Burgemeester legt lijntje met CIA na bedreigingen: „Het lijkt wel een jongensboek”

112

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben hoopt via minister Ferd Grapperhaus een lijntje te leggen met de CIA. Hij wil hen aan de tand voelen naar aanleiding van de bedreigingen aan het adres van Huijbregts Automatisering. „Het lijkt wel een jongensboek, maar het is natuurlijk bizar.”

Huijbregts kreeg deze week bedreigingen omdat sommige demonstranten tegen het coronabeleid dachten dat hij hen voor schut had gezet. Een zoektocht naar de eigenaar van een website bracht die demonstranten bij het bedrijf aan de Haringweg, puur en alleen omdat Huijbregts precies in het midden van Nederland gevestigd is.

Verstandig

Barry Hoogezand (VVD) wilde van de burgemeester weten of hij hier iets aan kan doen. Gebben zei dat hij de ondernemer inmiddels heeft gesproken: „Hij heeft zelf heel bewust de pers opgezocht. Dat is verstandig, want nu weet heel Nederland het en weten de twitteraars dat het een misverstand is.”

Volgens de burgemeester houdt de wijkagent de situatie in de gaten. Verder hoopt hij in contact te komen met de CIA: „Ik geef het weinig kans, maar we gaan het proberen.” Hoogezand deed de toezegging dat zijn fractie de VVD-kamerleden aan de jas gaat trekken.

Huijbregts Automatisering