Gestrand op een paaltje.
Gestrand op een paaltje. screenshot Instagram politie_teamverkeer_mdn

Dronken Drontenaar (25) crasht met Mercedes tijdens achtervolging op paal

112

UTRECHT - Een dronken Drontenaar is gisteravond aangehouden in Utrecht. Hij passeerde een snelheidscontrole, ging er vandoor en strandde uiteindelijk met zijn Mercedes op een paal.

De politie hield gisteravond een snelheidscontrole op de Einsteindreef in Utrecht, waar een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Er passeerde een voertuig met 105 kilometer. Deze kreeg een stopteken, maar ging ervandoor.

Achtervolging

Er ontstond een korte achtervolging die eindigde op de Van Eimerenstraat in Utrecht. De bestuurder was op een paal gecrasht en te voet de wijk in gevlucht om zich te verstoppen achter een geparkeerde auto. De politie vond de man snel en hield hem aan.

Het betrof een 25-jarige man uit Dronten. Hij bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, reed onder invloed van alcohol (hij blies 615 UGL) en sloeg positief aan op drugsgebruik. Ook wordt tegen hem een proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval, het negeren van een stopteken en het overtreden van de avondklok. 

Vanwege de ernst van de verkeersovertredingen is zijn voertuig in beslag genomen.


De auto werd in beslag genomen (screenshot Instagram politie_teamverkeer_mdn)