Afbeelding
Facebook politie Dronten

Taakstraf voor vrouw (37) uit Dronten na dodelijk ongeval op Biddingringweg

112

DRONTEN - De rechtbank in Lelystad heeft een 37-jarige vrouw uit Dronten veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur vanwege het veroorzaken van een verkeersongeval. Dat gebeurde in december 2019 op de Biddingringweg tussen Biddinghuizen en Harderwijk en daarbij kwam een 51-jarige motorrijder uit Almere om het leven.

Een auto vóór de Drontense haalde een vrachtwagen in. Zij ging er achteraan en heeft de tegenligger niet gezien. De motorfiets schampte haar, verloor de macht over zijn motor en reed frontaal op een tegemoetkomende personenauto.

Volgens de officier van justitie heeft de vrouw ‘aanmerkelijk onvoorzichtig’ gehandeld. De rechter is het daarmee eens. Ze had tussen de vrachtauto en de inhalende auto door gekeken of de weg vrij was. Volgens de rechtbank kon ze daarbij maar een heel beperkt deel van de weg overzien: „Onder die omstandigheden had ze niet mogen inhalen.”

Verschrikkelijk

De rechtbank houdt er rekening mee dat de vrouw niet eerder in contact is geweest met politie en justitie. Bovendien vindt ze het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Ze is er erg door aangegrepen en kampt nog altijd met psychische gevolgen.

Toch veroordeelde de rechtbank haar tot een taakstraf van 120 uur. Bovendien krijgt ze een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. Twee bij de aanrijding betrokken automobilisten probeerden via de strafrechter hun schade te verhalen op de vrouw, maar de rechter vond die claims onvoldoende onderbouwd.

Biddingringweg

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 3 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 3 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 4 uur geleden