Het mishandelde en achtergelaten geitje.
Het mishandelde en achtergelaten geitje. Facebook Pet Alert Flevoland

Woede over achterlaten van geit met gebroken poot: „Ze was net bevallen”

112

DRONTEN - De facebookpagina Pet Alert Flevoland maakt melding van een mishandeld geitje, dat is achtergelaten op een parkeerplaats van het Roggebotbos in Dronten. Vanwege de verwondingen heeft de veearts het dier laten inslapen.

Pet Alert is een initiatief van Dierennoodhulp Flevoland. Zij kregen vandaag de melding dat er een geitje was gevonden. De vrijwilligers brachten het dier naar het dieregeneeskundig centrum De Nieuwe Hanze.

„Daar bleek dat de geit een zeer gecompliceerde breuk had net boven haar hoef en dat alle banden gescheurd waren. Tevens had ze een open wond aan die poot en een zware ontsteking.”

Inslapen

De veearts heeft een echo gemaakt. „Ze was niet meer zwanger, maar doordat ze wel een volle uier had weten we zeker dat ze pas bevallen is en ergens nog een jong geitje moet zijn”, aldus Pet Alert, „De verwonding aan de achterpoot was zo ernstig dat we haar uit haar verschrikkelijke pijn hebben moeten verlossen en haar in hebben moeten laten slapen.”

Pet Alert is woest: „Wie haalt het in zijn hoofd om zo met dieren om te gaan?” Ze roepen op om tips te melden aan Susan van de Waal, voorzitter van Dierennoodhulp Flevoland: „We willen dit nare gebeuren graag oplossen en hebben daar uw hulp bij nodig.”