Rechtbank
Rechtbank ©maartenheijenk.nl

Twee jaar de cel in voor ontucht met jonge kinderen in onder andere Dronten

112

LELYSTAD - Een 43-jarige man uit Almere krijgt twee jaar gevangenisstraf plus een jaar voorwaardelijk vanwege ontucht met zijn twee jonge kinderen. Dat gebeurde tussen 2007 en 2017 in Dronten en Zutphen. De man had zichzelf gemeld bij de politie en heeft het misbruik volledig bekend.

Het dochtertje van de man was een jaar of 7 en zijn zoon was nog een baby toen het misbruik begon. Uit diverse rapporten blijkt een verminderde toerekeningsvatbaarheid. Mede daarom vroeg zijn raadsvrouw om een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden. Zelf vond de man dat hij niet kon worden vrijgesproken, want dan zouden de kinderen tekort worden gedaan.

De rechtbank benadrukte de ernst van de feiten, de lange periode waarover het misbruik heeft plaatsgevonden en de enorme impact op de slachtoffers. Wel werd er in het vonnis rekening gehouden met de rapportages van de psychiater en de psycholoog. de man kreeg dus een gevangenisstraf én moet zijn slachftoffers schadevergoedingen betalen van opgeteld 35.000 euro.