Bord bij de ingang van het sportpark in Dronten-west.
Bord bij de ingang van het sportpark in Dronten-west. eigen foto

Reaal Dronten is vernielingen spuugzat: „Schade loopt in de duizenden euro’s”

112

DRONTEN - Het bestuur van voetbalvereniging Reaal Dronten is de vernielingen op het sportpark aan de Muntmeesterdreef spuugzat. Zondagavond werden doelen verplaatst en dugouts zwaar toegetakeld. In de voorjaarsmaanden was er terrasmeubilair de velden op gesleept en zijn de hekken beschadigd.

Bestuurslid voetbalzaken Vincent Zaal woont in de buurt en kan de appjes en telefoontjes niet meer tellen: „Veel leden en sponsoren wonen in West en rijden vaak langs ons sportpark. Ze bellen me regelmatig dat er weer mensen op onze velden staan te voetballen, buiten de trainingsdagen en wedstrijden om. Het bord bij de ingang is toch vrij duidelijk: verboden toegang.”

„Wat deze bezoekers zich niet realiseren is dat het afzetlint er ook niet voor niets hangt”, vervolgt Zaal, „De velden zijn ingezaaid en hebben rust nodig voor het komend seizoen. Erop lopen, doelen verslepen en voetballen brengt grote schade toe.”

Duizenden euro’s

De schade loopt inmiddels in de duizenden euro’s, meldt de club. Binnenkort hangt de vereniging camera’s op. Voorzitter Wim Bartelds geeft aan dat het financieel na een pittig coronajaar niet zomaar op te vangen is: „We zijn geen grote club en hebben het gelukkig tot nu toe financieel goed kunnen redden. Maar dit soort dingen geven wel een flinke kostenpost.”

Het bestuur benadrukt dat de club de velden en materialen hard nodig heeft om komend seizoen weer te kunnen trainen en spelen. De vereniging doet daarom aangifte en wil met de politie om tafel. Bartelds: „Het is namelijk gewoon strafbaar, niet alleen de vernielingen maar ook het rondlopen op een terrein waar dat verboden is.”

.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden