De Schatkamer
De Schatkamer ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Politie praat met ouders in verband met overlast bij scholen Biddinghuizen

112

BIDDINGHUIZEN - De politie heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd met ouders van kinderen, die overlast veroorzaken bij de basisscholen in Biddinghuizen. Een deel van de veroorzakers is ‘in beeld’ bij de politie en gemeente. „Hier wordt nader onderzoek naar gedaan”, aldus B en W.

Openbare basisschool De Schatkamer trok in juni aan de bel bij de gemeenteraad, omdat kinderen zich niet meer veilig voelen op het schoolplein. VVD-raadslid Trudy Stoker stelde hier vragen over. 

Geen aangifte

B en W antwoorden dat er helaas geen aangifte wordt gedaan: „En zonder aangifte kan de politie niets doen. Er wordt dan ook continu aangedrongen op het doen van deze aangiften.”

„Vanaf het moment dat de overlast bekend was, is de gemeente samen met de scholen, de politie en het jongerenwerk in gesprek gegaan. Inmiddels is ook Dorpsbelangen bij de aanpak aangesloten”, schrijft het gemeentebestuur, „Er zijn veel suggesties en oplossingen aangedragen.”

Buurtbewoners

„Naast de extra inzet vanuit de politie, het straathoekwerk en de jeugdboa’s is de betrokkenheid van buurtbewoners belangrijk als ogen en oren van de wijk”, vinden B en W. Meldingen uit de buurt worden besproken met Dorpsbelangen: „En hieruit kunnen dan vervolgacties worden ondernomen.”

De gemeente kijkt naar de mogelijkheid om camera’s op te hangen, maar wijst daarbij ook op de wetgeving. Wat er dus al wel gebeurt, zijn de gesprekken met ouders: „Want het is belangrijk dat ouders zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid.”

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.