Afbeelding
Bron: politie.nl

In 2021 veel minder zakkenrollers, woninginbraken en inbraken bij bedrijven

112

DRONTEN - Bij de politie in Dronten zijn vorig jaar 1.267 misdrijven geregistreerd. Dat aantal daalt de laatste jaren gestaag. Negen jaar geleden waren het er nog bijna dubbel zoveel: 2.381.

Vooral het aantal woninginbraken lag in 2021 met 33 beduidend onder dat van de jaren ervoor. Dit had ongetwijfeld te maken met de coronamaatregelen, waardoor mensen vaker thuis waren. Het aantal gevallen van inbraken bij bedrijven lag met 12 eveneens aanzienlijk onder dat van de jaren ervoor.

Lowlands en Defqon.1

Ook de daling van het aantal gevallen van zakkenrollerij houdt verband met corona. Vorig jaar gebeurde dat 9 keer. In de jaren met festivals als Lowlands en Defqon.1 ligt dat aantal doorgaans rond de honderd.

Er waren het afgelopen jaar 43 diefstallen uit of vanaf motorvoertuigen en ook dat is veel minder dan een aantal jaren geleden. In 2012 waren dat er nog 183. 

Daar tegenover staan 320 gevallen van ‘horizontale fraude’ in 2021. Dit is het hoogste aantal van de afgelopen jaren. Hierbij gaat het om fraude, gericht tegen burgers, bedrijven en financiële instellingen.