Afbeelding
Foto: Mohamed Hassan

Celstraf en terugbetalen na bankpasfraude bij ouderen in Dronten en Swifterbant

112

MIDDELBURG - Een 27-jarige man is door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 52 maanden vanwege bankpasfraude in onder andere Dronten en Swifterbant. De slachtoffers waren steeds ouderen, variërend in de leeftijd van 71 tot 88 jaar.

In de tweede helft van 2022 kwamen er meerdere vergelijkbare aangiftes binnen bij de politie. De daders belden steeds de ouderen en deden zich voor als medewerker van een bank. De slachtoffers werden zo bang gemaakt, dat ze hun bankpas en pincode afgaven aan een koerier. In totaal ging het om 28 aangiftes, waarbij ruim 100.000 euro werd buitgemaakt.

De fraudeurs werkten steeds in drietallen: een beller, een koerier en een pinner. De nu veroordeelde man erkende elf keer de pinner te zijn geweest. Hij verklaarde dat hij via een groepsapp de opdracht kreeg om naar een bepaalde locatie te gaan. Daar werd hem de bankpas overhandigd, zodat hij kon gaan pinnen. Hij werd tevens veroordeeld tot het terugbetalen van een groot deel van die 100.000 euro.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 19 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 19 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 20 uur geleden