Drontenaar (28) aangehouden wegens winkeldiefstal in Nijmegen
Drontenaar (28) aangehouden wegens winkeldiefstal in Nijmegen brugmedia.nl

Drontenaar (28) aangehouden wegens winkeldiefstal in Nijmegen

112

NIJMEGEN - De politie heeft een man en twee vrouwen aangehouden wegens diverse winkeldiefstallen in het centrum van Nijmegen. De man was een 28-jarige inwoner van Dronten.

Persbericht politie:

Op donderdagmiddag surveilleerden meerdere politieagenten onopvallend, gekleed in burger, in het centrum van Nijmegen. Het doel van deze surveillance was het op heterdaad betrappen en aanhouden van winkeldieven.

Omstreeks 20 uur werd een agent in burger aangesproken door een bevriende beveiliger die hem vertelde dat twee vrouwen, een man en een kind zich verdacht gedroegen binnen de winkel. Hij omschreef deze vier mensen waarna de agenten op zoek gingen. Toen de agenten het kwartet in het centrum signaleerden zijn ze hen gevolgd.

Bij de Douglas gingen de twee vrouwen en de man naar binnen. Het kind bleef, met een koffer die ze bij zich hadden, buiten staan. Een politieagent hield het trio in de gaten en merkte dat op een gegeven moment dat er parfum was gestolen. Hij zag dat de man en vrouwen Douglas zonder te betalen verlieten.

Zij werden buiten de winkel, aan de Burchtstraat in Nijmegen, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongen, 11-jaar en de zoon van één van de twee vrouwen, werd niet aangehouden maar hij wilde bij zijn moeder blijven en ging ook mee naar het politiebureau. Daar bleek dat men onder andere goederen zonder kassabonnetjes bij zich hadden van de Vroom en Dreesman.

Er zaten nog meer kledingstukken in de tassen die ze bij zich hadden. De politie doet onderzoek naar de herkomst ervan. Tegen de twee vrouwen, 28 en 33 jaar uit Tytsejerksterdiel en de 28-jarige man uit Dronten wordt proces-verbaal opgemaakt.