Drontenaren zijn braaf: in 2014 slechts 22 gedetineerden
Drontenaren zijn braaf: in 2014 slechts 22 gedetineerden brugmedia.nl

Drontenaren zijn braaf: in 2014 slechts 22 gedetineerden

112

DRONTEN - Per tienduizend inwoners kende de gemeente Dronten in 2014 slechts vijf gedetineerd. In totaal werden er 22 Drontenaren opgesloten. Op Zeewolde na zijn de Drontenaren daarmee de braafste Flevolanders.

Het aantal gedetineerden ligt in de gemeenten Lelystad en Almere gemiddeld bijna zeven keer zo hoog als in Dronten. Ook in de gemeenten Urk en Noordoostpolder liggen de percentages aanzienlijk hoger dan in de gemeente Dronten, doch veel lager dan in de beide grotere steden.

De cijfers over de aantallen gedetineerden komen uit het jaarverslag van de GGD Flevoland. De GGD is verantwoordelijk voor de nazorg van ex-gedetineerden en is daardoor op de hoogte.

Enorme stijging

De GGD schrijft: ,,In 2014 is er duizend keer een Flevolandse inwoner gedetineerd geraakt. Het betreft hier een grote stijging ten opzichte van 2013, toen er 739 keer een Flevolandse inwoner gedetineerd is geraakt.''

Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen wordt de stijging veroorzaakt door gijzelingen vanwege niet betaalde verkeersboetes en OM-strafbeschikkingen.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 8 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 9 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 9 uur geleden