Reactie voorzitter USRA na vernieling bij Dorpsboerderij
Reactie voorzitter USRA na vernieling bij Dorpsboerderij brugmedia.nl

Reactie voorzitter USRA na vernieling bij Dorpsboerderij

112

DRONTEN - De organisatie van het Bloesemfeest van studentenvereniging USRA gaat op zoek naar een oplossing na de vernieling, die vrijdagnacht plaatsvond bij de Dorspboerderij.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het beeld bij de entree van de zorgboerderij vernield (lees hier). De boerderij legde een link met het feest in het nabijgelegen Wisentbos.

,,Vanmiddag zijn twee personen van de organistaie van het Bloesemfeest bij ons langs geweest'', meldt de Dorpsboerderij via facebook.

Niet verantwoordelijk

,,Ondanks dat zij als organisatie niet verantwoordelijk zijn voor de gasten die naar huis gaan, voelden zij zich tot betrokken bij het gebeuren. Zij gaan proberen om binnen de CAH/USRA een oplossing te bedenken.''

De Dorpsboerderij spreekt van een 'nette actie': ,,Het is een uiting van studenten dat zij dus niet alleen maar feest willen vieren maar ook open staan voor andere zaken. Klasse!''

Reactie van USRA-voorzitter

DeDrontenaar.nl heeft USRA-voorzitter Jehannes Miedema gevraagd naar een reactie op de vernieling. Hij zegt: ,,Wij zijn door de Dorpsboerderij Dronten op de hoogte gesteld van de schade aan het beeld aan de Wisentweg.

Deze schade is naar alle waarschijnlijkheid kort na ons 38ste Bloesemfeest aangebracht en de link met onze studentenvereniging was dan ook snel gelegd. Deze gebeurtenis is een smet op ons verder zeer geslaagde studenten- en volksfeest, waarmee we ook de inwoners van Dronten dichter bij onze vereniging willen betrekken.

Onze leden voelen zich erg verantwoordelijk voor de omgeving en de sociale controle is dan ook groot. Op het Bloesemfeest zijn onze leden echter minder sterk vertegenwoordigd dan bij andere feesten, wat mogelijk tot een andere sfeer of gedragingen kan leiden, hoewel dit op het feest niet gebleken is.

Wij zijn als organisatoren niet direct aansprakelijk voor de gedragingen van onze gasten zodra ze het terrein hebben verlaten, maar we betreuren de schade en bijbehorende negatieve emoties ten zeerste. We doen al jaren goed ons best om de uitstekende relatie met de buurt, gemeente en politie in stand te houden en blijven dit ook zeker na dit incident volhouden.

Dit is ook de reden dat we de Dorpsboerderij direct hebben bezocht om gezamenlijk tot een goede oplossing te komen. Dit naar tevredenheid, zie ook het Facebookbericht van de Dorpsboerderij. Wij hebben er vertrouwen in dat we gezamenlijk voor een goede oplossing kunnen zorgen en ook de komende jaren in goede harmonie met de buurt nog veel mooie feesten mogen organiseren voor onze leden en de inwoners van Dronten.''