Politie en boswachter: ,,Klaar met overlast Wisentbos''
Politie en boswachter: ,,Klaar met overlast Wisentbos'' brugmedia.nl

Politie en boswachter: ,,Klaar met overlast Wisentbos''

112

DRONTEN - ,,Het is klaar met gedogen en waarschuwen. Vanaf volgende week worden er boetes uitgeschreven voor jeugd die zich misdraagt in het Wisentbos.'' Dit schrijft de politie in een persbericht.

De politie klaagt over bierblikjes, kapot glas en open vuur met rotzooi. ,,Het is één grote puinhoop.'' Wijkagent Herma Dijkhuis en boswachter Rob Boer van Staatsbosbeheer kondigen nu aan te gaan handhaven. De boetes beginnen volgens hen bij 80 euro.

Geen controle van ouders

Dijkhuis wijst op een fors alcoholgebruik en denkt dat er geen controle van ouders is. De achtergebleven kapotte drankflessen vormen volgens haar een risico voor de kinderen die overdag gebruik maken van het bos en het water. Ook hondeneigenaren zouden bang zijn dat hun hond in een glasscherf gaat staan.

Rob Boer vraagt gebruikers van de aangewezen vuurplek om na afloop hun rommel mee te nemen. Hij zegt ook dat er maar één plaats is waar een vuurtje gemaakt kan worden: ,,In bijna geen enkel bos is dit toegestaan. Dat is best uniek en we willen allemaal dat het zo blijft.''