Rechtbank Lelystad.
Rechtbank Lelystad. ©maartenheijenk.nl

Dader steekpartij Meerpaaldagen krijgt zes jaar cel

112

DRONTEN ? Voor het doodsteken van de 17-jarige Akif Korkmaz uit Dronten is de twintigjarige Juliano S. dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Volgens de rechter is er geen sprake van noodweer en ook is S. volledig toerekeningsvatbaar verklaard.

De aanleiding voor de fatale steekpartij tijdens de Meerpaaldagen van vorig jaar was een ruzie tussen een groep jongeren uit Lelystad en Dronten. Een vriend van Korkmaz vertelde dat één van de Lelystedelingen het uiteindelijke slachtoffer te lang zou hebben aangekeken, waarop een ruzie ontstond.

Eis van negen jaar

De officier van justitie meldde dat er geen sprake was van abnormaal gedrag, totdat Juliano S. zijn mes dreigde te gebruiken. Volgens de verdachte zou hij uiteindelijk geen steekbewegingen hebben gemaakt, maar was Korkmaz in zijn mes gelopen. De officier deed dat echter af als een fabeltje van verdachte en advocaat, waarna hij een celstraf van negen jaar eiste.

Doodslag bewezen

De rechter ging mee in het oordeel van de officier en veroordeelde de verdachte dinsdag tot een celstraf van zes jaar. Volgens de rechter is S. volledig toerekeningsvatbaar en was er geen sprake van noodweer. Daarmee is -volgens de rechter- doodslag bewezen.