Drontenaren aangehouden in onderzoek naar georganiseerde hennepteelt
Drontenaren aangehouden in onderzoek naar georganiseerde hennepteelt brugmedia.nl

Drontenaren aangehouden in onderzoek naar georganiseerde hennepteelt

112

DRONTEN ? Bij een onderzoek naar een growshop in Apeldoorn heeft de politie twee inwoners uit Dronten aangehouden. In hun bedrijfsauto werd een grote hoeveelheid gedroogde hennep aangetroffen.

De politie heeft dinsdag een groot aantal invallen gedaan in een omvangrijk onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. In totaal zijn acht kwekerijen ontmanteld in Apeldoorn, Wapenveld, Epe en Barneveld. In Apeldoorn werd de inventaris van een growshop in beslag genomen en er zijn vijftien aanhoudingen verricht, waarvan zes verdachten in verzekering zijn gesteld.

Het onderzoek van de politie is opgestart naar aanleiding van het vermoeden, dat de eigenaren van een growshop aan de Gijsbrechtgaarde in Apeldoorn zich bezighielden met de handel in softdrugs. Gaandeweg kwam er zicht op telers waarmee zij samenwerkten.

Inwoners uit Dronten

Tijdens de politieactie werden de eigenaren van de growshop, een man en vrouw uit Apeldoorn, aangehouden. Ook twee inwoners uit Dronten, bij wie in hun bedrijfsauto een grote hoeveelheid gedroogde hennep werd aangetroffen, zijn aangehouden. In de hennepkwekerijen in Barneveld, Wapenveld, Epe en Apeldoorn werden in totaal negen mensen aangehouden.