Rechtbank Lelystad.
Rechtbank Lelystad. ©maartenheijenk.nl

Vrouw uit Dronten (33) krijgt geen straf voor oplichting Wehkamp en Neckermann

112

DRONTEN - Een 33-jarige vrouw uit Dronten is vrijdag door de politierechter schuldig verklaard aan het oplichten van bedrijven in Zwolle en Kampen tussen 1 augustus en 31 oktober 2013, maar heeft hiervoor geen straf gekregen. ,,Genade is in uw geval een recht”, onderbouwde de rechter zijn vonnis.

De vrouw bestelde op naam van haar ex-vriend online spullen, maar de rekeningen van Wehkamp en Neckermann werden uiteindelijk niet betaald.

Op de zitting bleek dat het eigenlijk helemaal niet haar bedoeling was om de bedrijven op te lichten, maar juist om haar ex een hak te zetten. Ze had veel meegemaakt en ze vond het niet eerlijk dat het met hem goed ging, terwijl het met haar heel slecht ging.

Valse naam

Omdat ze bij het bestellen een valse naam had gebruikt, moest ze voorkomen wegens oplichting. De rechter hield in zijn oordeel echter rekening met het feit dat de schade aan de bedrijven inmiddels wordt terugbetaald.

Bovendien geloofde hij niet dat de vrouw een waarschuwing nodig heeft, omdat ze weet dat ze fout zat. ,,En volgens mij zit u ook zo in elkaar, dat u er ’s nachts wakker van zou worden”, zei hij, doelend op de eis van de officier van justitie. Die had als signaal een voorwaardelijke celstraf geëist van twee weken. 

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden