Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Politie Kampen heeft tweede Drontense verdachte zedenmisdrijf vrijgelaten

112

KAMPEN - Behalve de 33-jarige hoofdverdachte uit Dronten heeft de politie uit Kampen zondagavond ook een 23-jarige vrouw uit Dronten aangehouden. Deze is inmiddels weer vrijgelaten. ,,Onderzoek wijst uit dat zij op geen enkele manier betrokken is bij het zedenmisdrijf”, aldus de politie.

De 33-jarige man zit nog vast en wordt woensdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Nadat in de nacht van zaterdag op zondag om drie uur het misdrijf heeft plaatsgevonden aan de Flevoweg in Kampen, startte de recherche een grootschalig onderzoek. Dat leidde zondagavond tot een aanhouding. ,,Maar het onderzoek gaat onverminderd door”, meldt de politie.

Geen signalement verspreid

Ondertussen heeft de politie in een persbericht ook antwoord gegeven op de vraag waarom er niet meteen een signalement van de verdachte werd verspreid. ,,Bij veel incidenten is direct een bruikbaar signalement beschikbaar”, luidt het antwoord, ,,Bij het zedenmisdrijf op de Flevoweg was een matig signalement beschikbaar en waren er vanaf het begin goede andere opsporingsrichtingen.”

,,Daar komt bij dat het openbaar maken van een signalement verdachten kan aanzetten tot gedrag dat het onderzoek kan verstoren. Denk bijvoorbeeld aan het vernietigen van bewijsmateriaal of sporen. Kortom: de scope van een recherche-onderzoek gaat veel verder dan alleen het geven van een signalement.”

Bewoner van het AZC

Ook reageert de politie op de vraag is waarom in het eerste persbericht niet stond vermeld dat de verdachte een bewoner is van het AZC in Dronten. ,,In onze berichtgeving moeten we altijd rekening houden met de privacy van alle betrokkenen”, reageert de politie, ,,Daar heeft iedereen recht op, zowel slachtoffers als verdachten.”

,,Wij benoemen de leeftijd, het geslacht en de woonplaats. Wij zagen op maandag een geruchtenstroom en onrust ontstaan over de woonlocatie van de verdachte. In overleg met het Openbaar Ministerie kozen wij ervoor om in dit geval bij vragen van media de woonlocatie van de verdachte wel te benoemen.”

Over het onderzoek

Over het onderzoek schrijft de politie: ,,Dezelfde nacht verrichtte de technische recherche sporenonderzoek op en rond de plaats van het incident. Later die dag zijn rechercheurs daarmee verder gegaan, onder andere met behulp van speurhonden.”

,,Daarnaast werden omwonenden benaderd voor informatie en werden getuigen opgeroepen om zich te melden. De politiehelikopter heeft dinsdagmiddag luchtfoto’s gemaakt in Kampen en Dronten.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden