Afbeelding
eigen foto

Kilorace op Ketelmeer

zondag 9 september 2018 0:00

KETELHAVEN - Voor de zevende keer wordt in het derde weekeinde van september de Kilorace verzeild op het Ketelmeer. Organisator Marco Beenen uit Zwartsluis is druk met de voorbereidingen van dit evenement, waarvoor op 15 en 16 september tal van zeilschepen in verschillende klassen aan de start komen. Het is een open wedstrijd, dus voor iedereen toegankelijk.

Het is inmiddels een traditie dat in het derde weekend van september twee dagen gezeild wordt op het Ketelmeer. Organisator Marco Beenen: „Het is een sportieve zeilwedstrijd zonder scherpe kantjes, dus voor iedereen leuk om aan mee te doen.”

„Het aantal deelnemers heeft zich in de loop der jaren uitgebreid. De eerste editie kenden we twee klassen. Inmiddels wordt er gestart in drie klassen voor de zogenaamde scherpe jachten en een extra klasse voor de platbodems.”

Programma zaterdag

De wedstrijden worden gevaren op zaterdag en zondag. Op zaterdag is de eerste start om 13.30 uur. Palaver vindt om 12.00 uur plaats voor het havenkantoor van jachthaven Ketelhaven.

Zaterdagavond wordt er voor gezelligheid gezorgd en is er voor de deelnemers een buffet aan boord van het partyschip ‘de Zuiderzee’ uit Urk, dat speciaal voor de gelegenheid afmeert in Ketelhaven. Aansluitend vindt de uitreiking van de dagprijzen plaats.

Programma zondag

Op zondag is er om 9.30 uur palaver om de nieuwe wedstrijdbaan door te nemen. De eerste wedstrijd start om 11.00 uur. Rond 15.00 uur worden de eindklassementen bekendgemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats.

De prijzen bestaan uit kilo’s kaas en voor de winnaar van de klassen is er een wisseltrofee. Dit is een gewicht van 2 kilo, waarin de naam van de winnaar en de winnende boot worden gegraveerd.