Afbeelding
Afbeelding van Terri Cnudde via Pixabay

Jonge mantelzorgers gaan koekjes en cakejes bakken

dinsdag 28 mei 2019 0:00

DRONTEN - In het kader van de Week van de Jonge Mantelzorgers wordt er de komende week voorlichting gegeven op drie scholen in Dronten. Ook worden jonge mantelzorgers uitgenodigd om te komen bakken.

De Week van de Jonge Mantelzorger is van 3 tot 10 juni. De Meerpaal geeft met haar Informatiepunt Mantelzorg voorlichting op scholen om kinderen een beeld te geven over jonge mantelzorgers.

Jeugd- en jongerenwerker Maroeska den Breejen: „Het is belangrijk dat kinderen zich bewust worden van het feit dat er ook kinderen zijn waar het binnen het gezin niet zo vanzelfsprekend is dat je vriendjes mee naar huis neemt, dat het huishouden wordt gedaan, of dat je niet op vakantie gaat. Kortom het leven van een jonge mantelzorger is anders dan dat van de meeste kinderen.”

Koekjes en pizza

De Meerpaal nodigt jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar uit op woensdag 5 juni vanaf twee uur . Er worden dan koekjes en cakejes gebakken. De jonge mantelzorgers die op de middelbare school zitten gaan op vrijdag 7 juni (16 uur) pizza’s maken.