Afbeelding

Schrijfcafé met 'De kunst van het ongelukkig zijn' van Dirk de Wachter

maandag 3 februari 2020 0:00

Persbericht Flevomeer Bibliotheek

Onder het genot van een kop koffie of thee je laten inspireren door het boek De kunst van het ongelukkig zijn van Dirk de Wachter. Op maandag 10 februari kan iedereen van 10.30 tot 12.30 uur zijn of haar pen laten spreken.

Dirk de Wachter is een Belgische psychiater die rebelleert tegen onze samenleving waarin wij verdriet het liefst wegmoffelen. Een leukigheidscultuur noemt hij dat. Ongeluk en verdriet horen bij het mens-zijn en hebben ook een positieve functie. Het brengt nabijheid en laat ons nadenken over de zin van ons bestaan. En juist daar liggen onze geluksmomentjes. De Wachter citeert Van Priëne, 6e eeuw voor Chr.: “Ongelukkig is hij die het ongeluk niet kan dragen”.

In deze schrijfsessie gaan we per pen op zoek naar onze geluksmomentjes, wat ongeluksmomenten ons gebracht hebben en maken we een verkenningstocht naar de zin van ons persoonlijke leven. Nieuwsgierig geworden? Schrijf gerust een keer mee. Je hoeft het boek van De Wachter niet gelezen te hebben. En je hoeft ook geen ervaring met schrijven te hebben. Je zult versteld staan waar de pen je brengt.

Elke maand organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten samen met De Schrijverij een Schrijfcafé. Elk café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven en zichzelf via de pen beter wil leren kennen.