Afbeelding

Vrijheid maak je met elkaar!

zondag 1 maart 2020 0:00

Op 4 mei vindt elk jaar de Nationale Herdenking plaats. Om 20.00 uur worden in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de oorlogsslachtoffers. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

Zo staan we in Swifterbant op 4 mei met elkaar op de Greente bij het Vrijheidsmonument. Het monument verbeeld dat het gevoel om vrij te zijn voor iedereen van essentieel belang is. We herdenken met elkaar in stilte, toespraken, muziek, gedichten van schoolkinderen en het leggen van kransen en bloemen.

Deze avond organiseren vraagt elk jaar inzet van vrijwilligers. In Swifterbant wordt de 4 mei herdenking georganiseerd door het 4 mei Comité Swifterbant van Dorpsbelangen. Francisca Wubben is al jaren de drijvende kracht achter de organisatie van deze avond. Ze stopt na 17 jaar met haar activiteiten.

Het 4 mei Comité Swifterbant zoekt nieuwe mensen om de 4 mei herdenking voor het dorp te organiseren. Wie wil en wie kan er enkele uurtjes per jaar missen om de vrijheid met elkaar te herdenken? Want Vrijheid maak je met elkaar! Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via 4mei@dorpsbelangenswifterbant.nl. Doen!