Bibliotheek Dronten
Bibliotheek Dronten ©maartenheijenk.nl

Meezingcafé in bibliotheek Dronten

zaterdag 7 maart 2020 0:00

Persbericht De Meerpaal:

Op vrijdag 13 maart klinkt er weer muziek op het Serviceplein in De Meerpaal tijdens het maandelijkse Meezingcafé. Mensen ontmoeten en gezellig samen zingen. Dat is het idee van het Meezingcafé.

Het Meezingcafé is een initiatief van De Meerpaal Academie en Huis voor Taal en heeft ontmoeting tussen Nederlanders en nieuwe Nederlanders als doel. Net zoals dat een versje je op school kan helpen om bijvoorbeeld de tafels te onthouden, kunnen liedjes helpen om te oefenen met de Nederlandse taal. De melodie maakt het nu eenmaal eenvoudiger om woorden te onthouden.

De opzet van het Meezingcafé is niet schools, eerder gezellig. Mensen die niet zoveel zelfvertrouwen in het Nederlands kunnen om te beginnen zachtjes meezingen. De aanstekelijke werking van het zingen in een groep zorgt dat je steeds steviger durft te zingen en de Nederlandse taal hardop durft te gebruiken.

Het Meezingcafé vindt plaats op elke tweede vrijdag van de maand vanaf 10.30 uur op het Serviceplein in De Meerpaal en is gratis toegankelijk. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met een kopje koffie of thee.