Afbeelding
fumingli

Stamboomonderzoek in de bieb tijdens Dag van de Ouderen

donderdag 17 september 2020 0:00

Persbericht Flevomeer Bibliotheek

Op vrijdag 2 oktober vindt de Dag van de Ouderen plaats. Op deze dag kun je in FlevoMeer Bibliotheek terecht voor twee activiteiten rondom stamboomonderzoek.

Van 14.00 tot 15.00 uur kun je aanschuiven bij de workshop ‘Stamboomonderzoek via internet, hoe doe je dat? Ben je benieuwd wat voorouders allemaal meemaakten of wil je weten waar je familie precies vandaan komt? Start dan jouw onderzoek naar je familiegeschiedenis. Tijdens de workshop leer je wat genealogie precies is. Vrijwilligers van SeniorWeb geven tips en handigheidjes over het doen van stamboomonderzoek via internet. Zo kun je thuis direct aan de slag!

Ben je al begonnen met het onderzoeken van je stamboom, maar kom je er niet helemaal uit. Dan staan de vrijwilligers van de Nederlandse Genealogische Vereniging tussen 14.15 en 16.45 klaar voor een persoonlijk gesprek. In een gesprek van 15 minuten helpen zij je weer op weg, zodat je thuis weer vol goede moed aan de slag kunt.

Sinds 1990 is de Dag van de ouderen een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober. Nationaal wordt de dag ingeluid met een voorleeslunch op NPO1. Door het hele land worden voor de ouderen activiteiten georganiseerd.