Afbeelding

Toegangsweg en wegen centrum Biddinghuizen gaan helemaal op de schop

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De belangrijkste toegangsweg van Biddinghuizen en de wegen in het centrum van het dorp gaan vanaf juni helemaal op de schop. De werkzaamheden moeten in augustus klaar zijn. ,,Er gaat overlast komen, maar wij proberen dat in goede banen te leiden’’, zei voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen Biddinghuizen gisteren tijdens de voorjaarsvergadering.

Vanaf de rotonde Swifterweg/Baan richting het dorpscentrum gaat al het beton eruit. In het eerste deel tot voorbij het tankstation worden de fietspaden verbreed, zodat de fietsers aan weerszijden van de weg fietsen. De voetpaden worden verbreed en worden makkelijker toegankelijk voor bijvoorbeeld rollators.

Richting centrum gaat het riool eruit en gaan de Baan, Verlengde Baan en de Havenweg helemaal op de schop. ,,Dit heeft te maken met het scheiden van vuil water en regenwater’’, legde Willem Feiken uit.

Overlast

De dorpsvoorzitter vertelde dat het werk nog niet is aanbesteed. Toch is er al overleg geweest met de gemeente over de overlast. Daarbij zijn ook de ondernemers van de Havenstraat en de winkeliersvereniging aangeschoven.

,,We willen voorkomen dat al het landbouwverkeer van bedrijven als De Waard en Heyboer helemaal door het dorp heen moet’’, aldus Feiken. Hij heeft van de gemeente de toezegging gekregen dat de overlast zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 2 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 3 uur geleden