Geen kunstgras in Biddinghuizen, wel een nieuwe sportvloer voor één jaar

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Terwijl voetbalvereniging BAS nog niet veel is opgeschoten bij haar pogingen om een kunstgrasveld te krijgen, krijgt de sportzaal elders in het dorp voor één jaar een nieuwe sportvloer. Het Koetshuis moet volgend jaar worden afgebroken, maar de gemeente laat in augustus toch nog een nieuwe vloer leggen.

Voorzitter Henk Stoer van de stichting Multifunctioneel Gebouw 2 kondigde gisteren de komst van de nieuwe sportvloer aan tijdens de voorjaarsvergadering van Dorpsbelangen.

De stichting MFG2 wil de vervanger van Het Koetshuis en kerkcentrum De Voorhof in het eerste kwartaal van 2018 openen. Of die planning gehaald wordt, is op dit moment niet duidelijk.

Veiligheid

Waarom voor zo’n korte periode een hele nieuwe sportvloer? ,,Vanwege de veiligheid’’, zei voorzitter Henk Stoer van de stichting MFG2 gisteren, ,,De vloer is slecht en voldoet niet aan de veiligheidseisen. De gemeente blijft verantwoordelijk en wil geen risico nemen.’’

Vanuit de vergadering werd opgemerkt dat ook de oude gymzaal aan de Sportlaan anderhalf jaar geleden al een nieuwe sportvloer heeft gekregen. Deze zaal wordt eveneens afgebroken als het MFG2 klaar is.

MFG Biddinghuizen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden