Actie van de voedselbank in Swifterbant.
Actie van de voedselbank in Swifterbant. Voedselbank Dronten

Voedselbank Dronten wil ook voet aan de grond krijgen in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Zestien procent van de pakketten van Voedselbank Dronten gaat naar Swifterbant. Daarom is de voedselbank op zoek naar meer contacten met de klanten in dit dorp, net als in Biddinghuizen. Daarnaast wordt er gezocht naar een bestuurslid uit Swifterbant.

Het bestuur wil graag een weerspiegeling zijn van de samenleving. ,, De huidige bestuursleden zijn afkomstig uit Dronten en Biddinghuizen. In 2017 streven we naar uitbreiding met een vertegenwoordiger uit Swifterbantā€™ā€™, aldus het jaarverslag van de voedselbank.

Uitfitepunt

In Biddinghuizen is een samenwerking gestart tussen de voedselbank en inloophuis De Kans. In dit inloophuis worden de pakketten uitgereikt. Terwijl de klanten wachten op hun beurt, kunnen zij een kopje koffie of thee drinken.

,,De vrijwilligers komen op deze manier soms problemen op het spoor waar klanten mee zitten en proberen dan de klanten te helpen en/of te verwijzenā€™ā€™, meldt het jaarverslag, ,,Voor het uitgiftepunt in Swifterbant zoeken we een soortgelijke constructie.ā€™ā€™

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 12 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 12 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 13 uur geleden