Leerlingen van De Zevensprong bij de voedselbank.
Leerlingen van De Zevensprong bij de voedselbank. Voedselbank Dronten

Voedselbank bedankt basisschool De Zevensprong voor donatie

Algemeen

DRONTEN - Groep 8 van christelijke basisschool De Zevensprong uit Dronten heeft in december 2.020 euro opgehaald voor de voedselbank. Woensdag gingen de leerlingen naar de voedselbank, waar ze werden bedankt voor hun donatie.

Bij het bezoek maakte Voedselbank Dronten meteen een start met haar schoolproject. Daarbij is het de bedoeling om alle leerlingen in de groepen 6 en 7 van de basisscholen uit te nodigen.

Presentatie over armoede

De leerlingen kregen een presentatie over armoede en de rol van de voedselbank. Zij stelden daarna zelf een paar kratten samen, die werkelijk aan klanten worden verstrekt.

Tenslotte kregen de leerlingen een lunch aangeboden. Daarvoor konden zij producten van een lijst kiezen tot een bedrag van maximaal Ć©Ć©n euro.

Zak chips

Op de lijst stond ook een zak chips voor Ć©Ć©n euro. De meeste kinderen kozen voor een gezonde maaltijd en degene die de zak chips hadden uitgezocht, konden worden overgehaald om dat toch ook maar te doen.

,,De leerlingen waren heel enthousiast en toonden zich betrokken bij de onderwerpenā€™ā€™, aldus Voedselbank Dronten, die terugkijkt op een geslaagde ochtend.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 13 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 14 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 14 uur geleden