Vooruitblik voetbal: asv Dronten speelt laatste polderderby

Sport

DRONTEN – Voor asv Dronten staat zaterdagmiddag de laatste polderderby van dit seizoen op het programma. De Drontenaren gaan op bezoek bij Urk, dat inmiddels op moet passen om niet in de degradatiezone te belanden.

De wedstrijden tegen Flevo Boys en Urk, het waren voor asv Dronten dit seizoen de krenten in de pap. Spelen tegen ploegen uit dezelfde provincie, dat blijft leuk. Tegen Flevo Boys lukte het zelfs om de eerste competitiezege van het seizoen te boeken, want thuis werd er met 3-0 gewonnen.

In Dronten 0-4

In de eerste wedstrijd tegen Urk lukte het asv Dronten niet om te winnen (zie video). In Dronten waren de Urkers, door goals van Jelle de Boer, Gerrit Tol, Hessel Snoek en Teun Hakvoort met liefst 0-4 te sterk. Toch gaat het Urk op dit moment iets minder voor de wind. De ploeg is afgezakt naar een elfde positie en kwam de laatste drie wedstrijden niet tot een zege.

Asv Dronten, dat deze week de selectie voor het komende seizoen verder op poten zette, kende een betere periode. Het ging vorige weel wel onderuit tegen ACV (1-3), maar dat was geen schande. ACV is namelijk een grote kanshebber op het kampioenschap. Het duel tussen Urk en asv Dronten begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Volledig programma

  • 14.30 uur BAS – VOP
  • 14.30 uur Wijthmen – Reaal Dronten
  • 15.00 uur Urk – asv Dronten
  • 15.00 uur Swift ’64 – VSW
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden