Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Tulpenroute hoeft in Dronten niet naar voren te worden geschoven

Algemeen

DRONTEN - De Noordoostpolder gaat haar tulpenroute een week eerder openen omdat veel tulpenvelden volgende week al in bloei staan. De stichting Tulpenroute Dronten hoeft zo’n maatregel niet te nemen, want rond Dronten gaan de routes een week eerder open dan in de NOP: op zaterdag 15 april.

Herman Vermeer van de stichting vertelt dat de routebordjes in de gemeente Dronten er waarschijnlijk op vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) staan.

Er worden in de gemeente Dronten verschillende activiteiten georganiseerd rond de Tulpenroute. Zo worden binnenkort in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant op opvallende plaatsen grote tulpenmozaïeken geplaatst, waarbij de tulpen zijn geplant in de vorm van een Mondriaan-schilderij. Ook Zeewolde en Lelystad krijgen zo’n mozaïek.

Streekmarkt

Rond de officiële opening van de Tulpenroute Dronten op zaterdag 15 april wordt een streekmarkt gehouden bij bed and breakfast De Kandelaar aan de Hoekwantweg 7 in Biddinghuizen. ,,Dat gaat niet alleen over tulpen, maar ook over andere lokale producten en lokale uitingen.’’

Fietstocht

Op dinsdag 18 april wordt de fietstocht rond Swifterbant gezamenlijk gereden vanaf Shortgolf Swifterbant. Speciaal voor deze gelegenheid komt de bekende fietser Dirk de Vries naar het tulpengebied. Deze 73-jarige sportieveling uit het Noord-Hollandse Wervershoof is bekend omdat hij drie of vier keer per week het rondje IJsselmeer fietst.

Wandelen en hardlopen

Op vrijdag 21 april biedt de stichting de mogelijkheid om de wandelroute te lopen onder leiding van een gids. De dag daarop, zaterdag 22 april, volgt de Tulpenloop van atletiekvereniging Flevo Delta.

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 21 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 21 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden