Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Slechts vier Drontenaren melden zich aan om actief te worden bij PVV

Algemeen

DRONTEN - Slechts vier inwoners van de gemeente Dronten hebben zich aangemeld om actief te worden voor de PVV bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voor de partij van Geert Wilders was dat te weinig om door te gaan in Dronten. Naast Almere wil de partij zich in Flevoland nu uitsluitend richten op Lelystad en Urk.

De PVV kreeg bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen 2.950 stemmen in de gemeente Dronten. Het aantal aanmeldingen van 4 staat in schril contrast tot Urk. Daar kreeg de PVV 1.304 stemmen en meldden zich maar liefst 14 mensen aan om actief te worden.

Een gemiste kans

,,Het is jammer”, zegt fractievoorzitter Chris Jansen van de PVV-fractie in de provincie Flevoland, ,,We hebben in Dronten op zich een stabiele achterban en er zijn in Dronten altijd vrijwilligers die meedoen met plakken en dat soort dingen. Dus wat dat betreft is het jammer, een gemiste kans.”

Bij de keuze voor Lelystad en Urk is de PVV puur afgegaan naar het aantal reacties dat is binnengekomen. Chris Jansen: ,,Op grond daarvan hebben wij gekeken waar het op dit moment mogelijk is om te beginnen met het formeren van een goede groep. In Dronten hadden wij helaas te weinig aanmeldingen.”

Geen half werk verrichten

,,Het formeren van twee compleet nieuwe fracties in nieuwe gemeenten gaat veel tijd kosten”, licht Jansen zijn keuze voor deze twee gemeenten toe, ,,We doen dat liever in twee nieuwe gemeenten heel goed dan dat we in àlle Flevolandse gemeenten half werk verrichten. Dat zou gewoon zonde zijn.”

De PVV’er benadrukt dat deur voor Dronten nog wel op een kier staat: ,,Maar de mensen hebben nu een aantal maanden de kans gehad en wij gaan het niet meer actief promoten. Als mensen alsnog in de pen klimmen, sluit ik niets uit. Zelf gaan we daar alleen geen energie meer in steken.”

Dossier gemeenteraadsverkiezingen

Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 1 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 2 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 19 uur geleden