Afbeelding
Tjeerd Douma

Tjeerd Douma wil ondernemers tegelijkertijd laten netwerken en wielrennen

Partnerbijdrages

DRONTEN - ,,Via het wielrennen brengen wij netwerkcontacten tot stand.” Dat zegt Tjeerd Douma uit Dronten over BizzyWheels. Samen met Alfred de Jong gaat Douma iedere laatste vrijdagmiddag van de maand een evenement organiseren, te beginnen op vrijdag 21 april bij Flevonice in Biddinghuizen.

In BizzyWheels wil Douma fietsende ondernemers in de provincie Flevoland bij elkaar brengen. Het gaat de intiatiefnemer om een ‘andere’ manier om contacten te leggen dan via de traditionele beurzen, seminars of golfen: ,,Uit ervaring is gebleken dat gezamenlijk fietsen een leuke, laagdrempelige manier van netwerken is.”

Maandelijkse evenementen

Maandelijks willen Douma en De Jong op een andere locatie bij elkaar komen. Verder denken zij aan inleidingen door bijvoorbeeld een topsporter over onderwerpen als voeding, materiaal, trainingsleer of het voorkomen van blessures. Verder wordt er gedacht aan een weekeinde in Limburg, het rijden van mountainbikeroutes in de herfst en winter en het rijden op een wielerbaan.

Het uitgangspunt is om maximaal 60 bedrijven en leden te binden aan BizzyWheels. Tjeerd Douma vertelt dat hij inmiddels gesprekken heeft gevoerd met de provincie en Sportservice Flevoland: ,,Zij zijn enthousiast en ondersteunen dit initiatief.” Het concept is in de provincie Drenthe al succesvol.

TD Sportswear

Tjeerd Douma is in het dagelijks leven actief in de IT-sector als projectleider vanuit zijn bedrijf Douma-De Wit & Partners. Daarnaast heeft hij het fietskledingbedrijf TD Sportswear opgezet, waarmee hij op maat gemaakte wielerkleding verzorgt voor bedrijven en teams.

,,Ik heb veel ervaring opgebouwd met het organiseren van fietsclinics in Nederland en Spanje’’, aldus de Drontenaar, ,,Ik rijd frequent wedstrijden en ben een fanatiek tijdrijder.”