Afbeelding
Ar Nieuwland

Vooruitblik voetbal: Swift '64 klaar voor één van de laatste hobbels

Sport

SWIFTERBANT - Voor de voetballers van Swift '64 is het aftellen richting het kampioenschap. De ploeg staat zeven punten voor op concurrent Zwolsche Boys en moet zaterdag één van de laatste lastige hobbels nemen: CSV '28, koploper in de strijd om de derde periode.

Het lijkt voor Swift amper nog mis te kunnen gaan. De ploeg van trainer Patrick Posthuma won zelf vorige week dik van VSW (7-0), waardoor de voorsprong op de concurrentie intact bleef. Met nog zes wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong zeven punten en mag het eigenlijk niet meer fout gaan. Ook gezien de resterende wedstrijden van Swift, aangezien er nog zeker drie potjes tegen laagvliegers op het programma staan.

Koploper derde periode

Zaterdag wacht er nog wel een pittige kluif, want dan gaat Swift op bezoek bij CSV '28. Op de ranglijst is het er niet aan af te zien, maar de Zwollenaren zijn aardig op stoom. CSV won alle vier de wedstrijden in de derde periode en is daardoor, logischerwijs, de koploper. Het mist echter wel clubtopscorer Gework Petrosjan, die door een knieblessure aan de kant zit.

Swift treedt in Zwolle aan met een volledige selectie en doet dat vanaf 14.30 uur. In eerste instantie zou het duel om 15.00 uur beginnen, maar vrijdag werd besloten om het aanvangstijdstip een half uur naar voren te halen.

Volledig programma

  • 14.30 uur asv Dronten - Oranje Nassau
  • 14.30 uur Batavia '90 - BAS
  • 14.30 uur CSV '28 - Swift '64
  • 14.30 uur Reaal Dronten - Zalk
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden