Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer.
Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer. ©maartenheijenk.nl

Swift '64 kan kampioensbier ruiken, Reaal Dronten wint knotsgek duel

Sport

DRONTEN/SWIFTERBANT - Swift '64 moet na zaterdag goed haar best gaan doen om het kampioenschap in de vierde klasse C nog te verspelen. Zelf won het met 0-1 bij CSV '28, terwijl concurrent Zwolsche Boys punten liet liggen bij VSW. Zodoende bedraagt de voorsprong nu negen punten.

Swift had zelf een lastige middag bij CSV '28. De Zwolse formatie was de koploper in de derde periode en Swift moest alles uit de kast halen om te winnen. Tom Roskam opende kort voor rust met zijn hoofd de score en was daarmee goed voor een nieuwe driepunter. CSV kreeg zelfs nog een rode kaart te verwerken en kwam daardoor niet meer in de buurt van een positief resultaat.

Door de winstpartij in Zwolle en het puntenverlies van Zwolsche Boys, lijkt het kampioenschap een kwestie van tijd. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Swift negen punten meer en dus kan het, zoals het nu lijkt, over drie weken een feestje vieren. Dan speelt het een thuiswedstrijd tegen HTC.

Reaal in spektakelstuk langs Zalk

Reaal Dronten heeft zaterdag weten te winnen van Zalk. De Drontenaren stonden door goals van Jeffrey van den Brakel bij rust met 2-1 voor en wonnen uiteindelijk met 4-2. Via Danny Mol werd het 3-1, waarna Zalk wederom terugkwam, maar uiteindelijk bleven de punten in Dronten. Kevin Valk maakte vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 1 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden