Dronterweg
Dronterweg ©maartenheijenk.nl

Update | Slachtoffer auto te water is 42-jarige vrouw uit Dronten

112

LELYSTAD - De vrouw die vanochtend met haar personenauto in de Lage Vaart bij Lelystad is beland, is een 42-jarige inwoonster van Dronten. Dit meldt de politie.

Over de exacte toedracht van het ongeval is nog weinig bekend. Het gebeurde even na half tien, toen de vrouw over de Dronterweg reed in de richting van de brug over de Lage Vaart. ,,Door nog onbekende reden raakte ze met haar auto van de weg en reed het water in'', schrijft de politie in een persbericht. De politie hoopt dat er ooggetuigen zijn geweest, die zich melden.

Getuige duikt het water in

Passanten informeerden direct de hulpdiensten. Een van de getuigen ging zelf het water in en probeerde de auto open te krijgen. Dit lukte echter niet.

Een duiker van de brandweer ging bij het ter plaatse komen direct het water in en bevrijdde de enige inzittende. De zorg werd hierna overgenomen door ambulancepersoneel, bijgestaan door het traumateam van de traumaheli. Zij werd met spoed overgebracht naar het Amsterdam Medisch Centrum. waar zij is opgenomen. Specialisten van de Verkeersongeval Analyse kwamen ter plaatse en doen het onderzoek naar de toedracht.

Gert Talens