Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: pittige paasdagen voor Reaal Dronten

Sport

DRONTEN – Drie keer voetballen in vier dagen, dat staat de spelers van Reaal Dronten te wachten. Zaterdag speelt het uit bij Wilsum, Tweede Paasdag thuis tegen CSV ’28 en dinsdag het restant van de ontmoeting met VSW. Belachelijk drukke tijden.

Zelfs profvoetballers zijn het niet gewend om zoveel wedstrijden in zo’n korte tijd te spelen. De planning van de KNVB leek op voorhand een grap, maar toch blijkt het waarheid. Het lijkt haast niet te doen en dat terwijl Reaal nog wel degelijk ergens voor speelt. Kampioen gaan de Drontenaren niet worden, maar plaats twee is nog in het vizier. En die is niet geheel onbelangrijk.

Twee kansen op promotie

Weet Reaal namelijk tweede te worden, dan heeft het in de nacompetitie een positievere uitgangspositie. De ploeg van trainer Henk Posthuma krijgt dan in ieder geval twee kansen om te promoveren. Eerst een dubbele wedstrijd en mocht dat niet lukken, dan volgt er een poulefase.

Het drieluik van Reaal begint zaterdag met een uitwedstrijd bij Wilsum, de nummer negen op de ranglijst. Op maandag treft het CSV ’28, de huidige nummer zeven van 4C. Dinsdag om 19.45 uur wacht ook nog het restant van het veelbesproken potje tegen VSW. Drukke en belangrijke dagen voor Reaal, in de historie amper vertoond. De medische staf kan aan de bak.

Volledig programma zaterdag

  • 14.30 uur BAS – Zwart Wit ‘63
  • 14.30 uur Wijthmen – Swift ‘64
  • 14.30 uur Wilsum – Reaal Dronten

Volledig programma Tweede Paasdag

  • 14.30 uur Reaal Dronten - CSV ‘28

Volledig programma dinsdag 18 april

  • 19.45 uur Reaal Dronten – VSW (één helft)
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden