Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Flevo Delta hoopt snel iets terug te zien van de gestolen 100.000 euro

Sport

DRONTEN - Flevo Delta hoopt binnen afzienbare termijn geld te zien van de ex-penningmeester, die zo’n 100.000 euro achterover heeft gedrukt. De verkoop van het huis van de fraudeur heeft voor de atletiekvereniging niets opgeleverd, maar voorzitter Remco de Maaijer heeft de indruk dat er een fase is aangebroken wat terugkrijgt.

Ongeveer een jaar geleden ontdekte Flevo Delta dat de penningmeester al jarenlang geld achterover drukte voor privédoeleinden. De officier van justitie heeft recentelijk gepubliceerd dat de schade voor de atletiekvereniging in ieder geval 100.000 euro bedraagt. Voor dat bedrag heeft hij beslag opgelegd. Afhankelijk van de bewijsvoering kan dat bedrag nog hoger uitvallen.

Huis met verlies verkocht

Flevo Delta had goede hoop te kunnen profiteren van de verkoop van het huis van de ex-penningmeester. ,,Er lag beslag op de woning om ervoor te zorgen dat bij verkoop met overwaarde dit geld naar Flevo Delta zou gaan’’, schrijft het bestuur deze week in een brief aan de leden. Het huis is echter met verlies verkocht en de opbrengst gaat met name naar de belastingdienst en de hypotheekverstrekker.

Op de vraag of er nog wat te halen is voor Flevo Delta, antwoordt voorzitter Remco de Maaijer: ,,Dat weten we niet. Onze hoop is nu gevestigd op onder andere zijn auto.’’ Hij voegt eraan toe dat de claim van de club jarenlang blijft gelden. Dit betekent dat de penningmeester ook moet betalen als er toekomstige inkomstenbronnen zijn.

In de brief aan de leden schrijft de vereniging: ,,De ex-penningmeester is aangehouden en de Officier van Justitie is nu bezig met de voorbereiding van zijn beslissing of er wel of niet een strafzaak komt.’’

Vier bestuursvacatures

Ondertussen heeft Flevo Delta maar liefst vier bestuursvacatures. Remco de Maaijer gaat er van uit dat drie van die vacatures binnenkort ingevuld worden. Voor de betrekking van penningmeester ligt dat gecompliceerder. In de nasleep van de fraudezaak lijkt die functie niet erg in trek.

De Maaijer: ,,Er zijn momenteel zes mensen die gezamenlijk de financiën van de club doen. Er is dus animo zat, alleen is het wel spannend of we iemand kunnen vinden die officieel penningmeester wil worden.’’